Søg
0

1982-1992

Af tømmerhandler Poul Erik Grønfeldt

Vil du overtage forretningen?
Det var en stor overraskelse da forretningens ejer konsul Carl Schmidt under ”Langeskovmessen 81” spurgte om jeg var interesseret i at overtage Langeskov Byggecenter A/S. Med ”kun” lidt friværdi i parcelhuset forekom det at være umuligt at overtage en virksomhed med en balancesum på over 6 millioner kroner.

Efter måneders beregninger og god vilje fra sælgers side lykkedes det imidlertid at nå frem til en aftale om overtagelse pr. 1. januar 1982. Dette indebar imidlertid en kraftig reduktion af varelager, frasalg af bygninger. Ja selv kranbilen blev klodset op, men skidt med det, når bare vi kom i gang.

Og nytårsdag gik jeg så og satte streamere op på butiksruderne. Vi havde fået foden under eget bord, og udtalte til avisen: 

”Det er ikke superoptimisme som har forledt os til at overtage forretningen. Vi tror med en ekstra arbejdsindsats kan vi få et godt resultat ud af det.”

Billede1

Alt hvad vi ejede var pantsat, og resten lånte vi på en kassekredit i Den Danske Bank til 21,6 % p.a.

Knoklede det bedste vi havde lært
Sammen med min hustru Marianne, som var udlært i bogholderiet samme sted som jeg og en håndfyld gode medarbejdere knoklede vi det bedste vi havde lært. Det nuværende EDB rum blev indrettet til legerum for vores børn, og der hyggede de sig om aftenen og i weekenderne mens vi knoklede det bedste vi havde lært.

Regeringsskiftet i 1982 udløste optimisme og i de kommende år kom der gang i hjulene og dermed byggeriet. ”Afgrunden” blev afløst af ”opsvinget”. Omsætningen steg pænt helt frem til 1988. Byggemarkedet blev udvidet af flere gange op til ca. 675 m2.